Siirry pääsisältöön

Surffaa Androidin kanssa

Helmikuussa päätin viimein harkinnan jälkeen tutustua Androidiin. Älypuhelimen suhteen odottelen rauhassa Jollan pelinavausta laitepuolella, mutta taulutietokoneissa Nexus 7 onnistui vakuuttamaan. Yleissivistys jonkin Android-laitteen suhteen on tuskin haitaksi jatkossa. Kaikkia asioita en viitsi täppärillä hoitaa, mutta etenkin olohuoneen sohvalla se on kannettavaa mukavampi vaihtoehto.

Uutisten lueskelun ohella tulee kokeiltua pelejä ja niistä täytyy mainita kiusallisen koukuttava Hill Climb Racing. Myös Elisa Viihde ja Netflix on testattu käytännössä ja todettu toimiviksi vaihtoehdoiksi television ollessa varattu.

Korkeampana tavoitteena on elvyttää hiipunutta lukuharrastusta. Kirjoja ja lehtiä löytyy hyllyistä enemmän kuin tarpeeksi ja nykyään digitaaliset versiot tuntuvat paremmalta vaihtoehdolta. Omaan silmään Nexuksen ruutu tuntuu olevan riittävän tarkka ainakin lyhyempiin lukuhetkiin. Digitaalista luettavaa olen tähän mennessä haeskellut Amazonista ja Ziniosta. Ulkomaisten lehtien suhteen säästyy paperiehtien hintoihin nähden myös selvää rahaa. Kotimaisiin digilehtiin en ole vielä ehtinyt perehtyä. Sarjakuvaa harrastavien kannattaa vilkaista ainakin Comixologyn tarjontaa, josta löytyy kokeiltavaksi myös ilmaisia lehtiä ja näytenumeroita.

Kaiken kaikkiaan taulutietokoneesta on ollut hieman enemmän iloa kuin osasin odottaa. Vaikka laite ei pitempään kirjoittamiseen mielestäni sovellu, ei läppäriä tarvitse haeskella aina kun tahtoo piipahtaa netissä. Lukemisen suhteen pystyssä oleva ja riittävän tarkka ruutu alkaa olla riittävän lähellä perinteistä kirjaa tai lehteä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

DigiLaari suosittelee #1

Ensinnäkin tahdon kiittää Nelonen-kanavaa siitä ettei Taisteluplaneetta Galactican neloskautta tarvinnut odottaa aivan niin pitkään kuin kolmatta. Alkaa siis jo lauantaina 23. päivä! Olen tainnut elää tynnyrissä tai vaalit ovat vieneet kaiken huomion, sillä ensimmäisenä tieto Galacticasta tuli silmiini sattumalta digiboksin ohjelmaoppaasta. Ellei niin ole, vinkki Neloselle: En varsinaisesti asiasta mitään tiedä, mutta kuvittelen, että myös scifi-sarjat saavat lisää katsojia mainostamalla. Uskollisesti sarjaa Neloselta seuranneena, voin suositella. Neloskauden meno saattaa olla sellaista, että uusi katsoja on hieman pihalla. Joka tapauksessa, DigiLaari toivottaa lukijoilleen hyvää pääsiäistä!

Kirjanmerkit kuriin

Olen pitkään käyttänyt selainten kirjanmerkkitoimintoja korkeintaan satunnaisesti. Selaimet ovat nykyään riittävän hyviä muistamaan ja ehdottelemaan minne olen menossa ilman kirjanmerkkejä. Ongelmia kuitenkin tulee tilanteissa, joissa muistaa lukeneensa jotain oleellista yli puoli vuotta sitten. Riittävän tarkkojen hakusanojen muistaminen ei ehkä enää onnistu ja tarpeellista tietoa sisältänyt linkki jää löytymättä. Moisesta turhauminen johti miettimään uudelleen kirjanmerkkejä ja niiden organisointia. Kun omat vaatimukset kirjanmerkeille alkoivat kirkastua, tuumailin ensin täytyykö softa kirjoittaa itse ja pian sen jälkeen mietin olisiko joku jo tehnyt sen paremmin. Kokeiltavaksi valikoitu tuote nimeltä Pocket ja alku vaikuttaa lupaavalta. Kirjanmerkkejä voi tallettaa puhelimista ja tableteista selainten jakotoiminnoilla riittävän helposti ja tietokoneen selaimeen löytyy liitännäiset. Talletettuja linkkejä voi tägittää saman tien tai myöhemmin ja hakea tägien tai otsikon peruste

Lisää formaattisekoilua

Höpöttelin aikaisemmin PS3 :n Xvid formaatin tuesta. Asiaan auttaa PS3/Avidemux ohje (asetuksiin MPEG-4 APS (lavcodec) video ja MP2 ääni) noin vuoden takaa. Käytännössä kokeilin myös MP3 ja AAC äänikodauksia. AAC toimi, mutta MP3 tuotti äänettömän elämyksen. Nämä kokeilut tuli tehtyä Avidemux versiolla 2.5.0. Eikä tässä vielä kaikki, kaiken säätämisen ohessa huomioin seuraavia asioita: Kaikki ajan mittaan väsäämäni Xvidit eivät toistu Philipsin DVD soittimella, jolla alunperin testasin niiden yhteensopivuutta. Syytä en tiedä, mahdollisesti soitin tukee vain tiettyjä resoluutioita tai mitä hyvänsä. Avidemux 2.5.0:lla en onnistunut luomaan yhtäkään videota, jonka tämä DVD-soitin toistaisi. Avidemux 2.5.0 on melko buginen paketti ja se kannattaa päivittää uudempaan. Avidemux 2.5.1 sisältää saman bugin kuin 2.5.0, eli Two-pass video size asetus ei tee kahta encodaus-kierrosta, vaan yhden. Tuloksena syntyy liian iso file, joka tosin toistuu PS3 :lla. (tämä testattu toistaiseksi vain W